Céklachips

Chips céklából? Elégé bizarr és furcsán hangzik, ám annál finomabb és egészségesebb. Íme egy rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság a rágcsálni vágyóknak 🙂

Hozzávalók:

  • 3 közepesnél nagyobb cékla (megmosva, meghámozva)
  • tengeri só
  • fekete bors
  • olívaolaj
  • 2-3 friss rozmaring

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180-190 fokosra, közben szeljük fel vékonyra a céklát. Legjobb választás erre egy zöldség szeletelő, mivel így egyenletesen vékony szeleteket kapunk.

Ezután rendezzük el őket egymás mellé a sütőpapírral kibélelt sütőben majd vékonyan kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg rozmaringgal és tengeri sóval.

Nagy odafigyeléssel süssük 15-20 percig addig amíg el nem kezd megbarnulni. Vegyük ki a sütőböl hagyjuk kihűlni.

Jó Étvágyat! 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.