Céklachips
Chips céklából? Elégé bizarr és furcsán hangzik, ám annál finomabb és egészségesebb. Íme egy rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság a rágcsálni vágyóknak 🙂
Hozzávalók:
- 3 közepesnél nagyobb cékla (megmosva, meghámozva)
- tengeri só
- fekete bors
- olívaolaj
- 2-3 friss rozmaring
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180-190 fokosra, közben szeljük fel vékonyra a céklát. Legjobb választás erre egy zöldség szeletelő, mivel így egyenletesen vékony szeleteket kapunk.
Ezután rendezzük el őket egymás mellé a sütőpapírral kibélelt sütőben majd vékonyan kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg rozmaringgal és tengeri sóval.
Nagy odafigyeléssel süssük 15-20 percig addig amíg el nem kezd megbarnulni. Vegyük ki a sütőböl hagyjuk kihűlni.
Jó Étvágyat! 🙂