Futópados edzés okosan.

A futás az egyik alapvető mozgásforma. Legtöbben, akik változtatni akarnak, az életstílusukon egészen biztosan találkoznak a futópaddal.

Az edzésmódszertől függetlenül ésszerűen kell, használunk ezt az eszközt, így megóvhatjuk magunkat az esetleges sérülésektől. Kezdjük az alapokkal: ahhoz, hogy a folyamatos terhelésnek kitett ízületeinket megóvjuk szükségünk lesz egy minőségi edzőcipőre. Már csak amiatt is érdemes, mert az edzés egy jó cipőben sokkal könnyebb és komfortosabb is. Ha megfelelően tartja a bokánkat, kényelmes és eléggé rugalmas akkor közel állunk a tökéletes cipő fogalmához. A ruházatról sem feledkezzünk meg, a jó izzadság elvezetés valamint a szellőzés elengedhetetlen lesz a kényelmünk érdekében.

Ügyeljünk a felső rész választásánál, hogy az anyaga kíméletes legyen a bőrünkhöz, így a hosszabb edzéseken sem fogja kellemetlenül kidörzsölni. Futás közben tudunk zenét hallgatni illetve televíziót nézni, így máris könnyebben telnek el a percek. Ez sokszor átlendíthet a holtpontjainkon, hiszen valljuk be még a versenyszerű sportolóknak sincs mindig kedvük edzeni.

Ha most kezded el a futópad használatát, akkor érdemes fokozatosan felvezetni, és elkezdeni heti 2-3 30-40 perces edzésekkel. Ha már úgy érzed, hogy többre is lennél képes és motivált is vagy, akkor természetesen növelhetsz az edzésidőn vagy az edzésnapok számán. Próbáld ki ezt a mozgásformát, hiszen a futás energiával tölt fel és nem utolsósorban rendkívül hasznos az egészséged megtartása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.