Mustáros bélszín
Ebben a receptben kicsit az ínyenc olvasóinknak kedvezünk 🙂
Nézzük a hozzávalókat:
– 4 szelet bélszín
– 3 szál újhagyma
– 1 csokor petrezselyemzöld
– 250 ml tejszín
– 2 evőkanál mustár
– 1 evőkanál dijoni mustár
– 1 evőkanál mustármag
– 1 teáskanál citromlé
– só
– őrölt bors
– 2 evőkanál olívaolaj
A bélszínszeleteket megszórjuk borssal, majd olívaolajjal jól átkenjük és hűtőben pihentetjük 10-12 órát. Egy kisebb lábasba keverjünk össze tejszínt az általunk kedvelt mustárral esetleg mustármagokkal. Ha már besűrűsödött, sóval, őrölt borssal, citromlével, összevágott petrezselyemzölddel és felkarikázott újhagymával ízesítsük. A bélszínszeleteket tegyük az előmelegített serpenyőbe, majd közepes lángon mindkét oldalukat süssük 3-3 percig. Tálaljuk a szeleteket nagy tányérra, csorgassunk köré a mustáros mártásból. Köretnek tálalhatunk hagyományos vagy akár édes burgonyát is.
Jó Étvágyat!