Kardiógépek fontos tudnivalói

Ha nem akar közös edzőtermekben edzeni, hanem saját kardiogépre vágyik (melynek egyértelműen van pozitív oldala) akkor egy pár jó tanács ahhoz, mire figyeljen oda a vásárlásnál. Gondoljuk át megfelelően döntésünket, ne ugorjuk fejest egy csábító ajánlatnak. Nem biztos, hogy egy olcsóbb gép évek múlva is kifogástalanul fog működni.

Futópad (elektromos):
motor nagysága, futófelület szélessége, rezgéscsillapítóval ellátott futófelület, összezárhatóság (helytakarékosság miatt). Figyeljünk oda a karbantartásra, így megőrizhetjük a garanciáját. Gondoljuk át hányan és mennyi ideig fogjuk használni a gépet. Ezeknek a kritériumoknak megfelelően választhatunk a bő kínálatból.

Szobakerékpár (mágnesfékes):
lendkerék nagysága, terhelhetőség, pulzusmérővel felszerelt. Gondolkozzunk előre, válasszunk olyan gépet ami ideálisan befér a neki szánt helyre. Vegyünk figyelembe, hogy milyen célra fogjuk használni.

Szobakerékpár (elektronikus):
programvezérlés (keressünk, olyan szobakerékpárt melynek több programja van, így az edzéseinket változatossá tudjuk tenni), terhelhetőség, pulzusmérővel felszerelt.

Taposógép:
nagy lépéstávolság, szabályozható terhelés, mérjen lépésszámot, pulzust, és elégetett kalóriát. Itt is érvényes a megfelelő méret illetve felhasználási cél kiválasztása.

Ellipszisjáró (mágnesfékes):
lendkerék nagysága, terhelhetőség. Ha van rá mód, akkor válasszunk olyan gépet, amelyikben több edzésprogram is szerepel.

Ellipszisjáró (elektronikus):
minél több program, terhelhetőség. Próbáljunk meg minél strapabíróbb szerkezetet kiválasztani, ezzel is növeljük majd azt az időt, amíg gondmentesen használhatjuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.