Tejfölös-sajtos rakott zöldség
Hozzávalók:
• 1 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
• 10 dkg zsírszegény reszelt sajt
• 4-5 dl zsírszegény tejföl
• 1 egész tojás
• petrezselyemzöld
• 2 kávéskanál só
• 1/4 kávéskanál őrölt bors
• 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
• só, őrölt bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg, majd néhány percre helyezzük sós, borsos forrásban lévő vízbe a zöldségeket. A tejfölt, a tojást és az apróra vágott petrezselymet alaposan keverjük össze majd rakjunk bele sót, borsot, szerecsendiót és a sajtot.
Ezek után a zöldségeket egy hőálló edénybe téve, leöntjük és laposan eloszlatjuk rajtuk a tejfölös keverékkel.
A 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük.
Jó Étvágyat! 🙂