Tejfölös-sajtos rakott zöldség

Hozzávalók:

• 1 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
• 10 dkg zsírszegény reszelt sajt
• 4-5 dl zsírszegény tejföl
• 1 egész tojás
• petrezselyemzöld
• 2 kávéskanál só
• 1/4 kávéskanál őrölt bors
• 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
• só, őrölt bors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, majd néhány percre helyezzük sós, borsos forrásban lévő vízbe a zöldségeket. A tejfölt, a tojást és az apróra vágott petrezselymet alaposan keverjük össze majd rakjunk bele sót, borsot, szerecsendiót és a sajtot.

Ezek után a zöldségeket egy hőálló edénybe téve, leöntjük és laposan eloszlatjuk rajtuk a tejfölös keverékkel.

A 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük.

Jó Étvágyat! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.