A magvak pozitív hatásai
Egy megfelelően összeállított és kiegyensúlyozott diétának minden bizonnyal tartalmaznia kell olajos magvakat. Hogy miért? Máris felsorolunk néhány olyan nyomós érvet amiért mindenkinek hasznos lehet ezeket fogyasztania.
Nagy mennyiségben található bennük rost, magnézium és egészséges zsiradék, ami nagyban csökkenti a koleszterinszintet, és ellenállóbbá valamint egészségesebbé teszi a szívünket. Kutatások bizonyítják, hogy az olajos magvak fogyasztóinak kevesebb az esélye a rákos megbetegedésekre. Hozzájárulnak a normál vércukorszint fenntartásához ezzel csökkenhet a diabétesz kialakulásának a veszélye. Valamint magas a sejtvédelemért felelős antioxidáns bennük.
Ne feledjük, egy diéta soha nem a koplalásról és a nélkülözésről kell, hogy szóljon. Hiszen egy rossz étrenddel akár több kárt is okozhatunk mint hasznot.