Edzés előtti nyújtás.

Az edzés előtti nyújtást egy nagyon fontos eleme edzésünknek, teljesen függetlenül attól, hogy épp milyen sportot végzünk. Aki gyakran fut, akár a szabadban vagy futógépen, legyen az otthoni vagy edzőtermi, annak nagyon fontos a nyújtás.

A futás során a lábaink nagyobb terhelést kapnak, mint mindennapi tevékenységünk során. A nyújtás segít felkészíteni izmainkat az edzésre, segíti a regenerálódást valamint megelőzheti a sérülések kialakulását is.

Futóedzés előtt fontos, hogy következetesen minden izomcsoportunkat egyenként lenyújtsuk. Sokan végeznek ülő munkát, kevesen mozognak, így ha sportolásra adják a fejüket számukra különösen nagy fontossággal bír a megfelelő edzés előtti bemelegítés. Ha nincs időnk edzés előtt a megfelelő bemelegítésre és nyújtásra, azt javasoljuk, inkább bele se kezdjünk, mivel így csak nagyobb kárt okozhatunk, mint hasznot. Edzés után figyelnünk kell arra, hogy testünket fokozatosan vezessük vissza a nyugalmi állapothoz, ne sajnáljuk azt a pár percet amit jó levezető igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.