Málnás-fehérjés zabkása.
Hozzávalók:
3 evőkanál chia mag
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál méz
150 gramm zabpehely
egy bögre tej
1 banán
60 g fehérjepor
4 evőkanál mogyoró- vagy mandulavaj
15 dkg málna
ELKÉSZÍTÉSE:
A chia magra öntsünk egy pohár vizet majd hagyjuk állni 40-45 percig. Közben kevergessük meg párszor nehogy csomók keletkezzenek, majd ezt turmixoljuk össze a málnával valamint a mézzel és hagyjuk a hűtőben állni 8-10 órát.
Öntsük a zabpelyhet egy edénybe, öntsük fel vízzel. Melegítsük fel amint felforrt vegyük le és takarjuk le, aztán hagyjuk ázni egy éjszakán át.
Reggel keverjük össze a tejet és a zabkását, majd közepes lángon főzzük pár percig. Adjuk hozzá a málnakrémet és a fehérjeport valamint a mogyoróvajat és a fahéjat. Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítsük fel.
Jó Étvágyat 🙂