Málnás-fehérjés zabkása.

Hozzávalók:

3 evőkanál chia mag

1 teáskanál fahéj

2 evőkanál méz

150 gramm zabpehely

egy bögre tej

1 banán

60 g fehérjepor

4 evőkanál mogyoró- vagy mandulavaj

15 dkg málna

ELKÉSZÍTÉSE:

A chia magra öntsünk egy pohár vizet majd hagyjuk állni 40-45 percig. Közben kevergessük meg párszor nehogy csomók keletkezzenek, majd ezt turmixoljuk össze a málnával valamint a mézzel és hagyjuk a hűtőben állni 8-10 órát.

Öntsük a zabpelyhet egy edénybe, öntsük fel vízzel. Melegítsük fel amint felforrt vegyük le és takarjuk le, aztán hagyjuk ázni egy éjszakán át.

Reggel keverjük össze a tejet és a zabkását, majd közepes lángon főzzük pár percig. Adjuk hozzá a málnakrémet és a fehérjeport valamint a mogyoróvajat és a fahéjat. Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítsük fel.

Jó Étvágyat 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.