Mandarinos csirkemell

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál harissa paszta vagy erős-paprika krém
  • 2 evőkanál fehér borecet
  • 1 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1/2 evőkanál szegfűbors
  • 2 nagyobb csirkemell bőrrel együtt
  • 1 hámozatlan mandarin, felkarikázva
  • 1 nagy marék frissen összevágott mentalevél
  • tengeri só és fekete bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Az olajat, ecetet, paprikakrémet és szegfűborsot  keverjük össze csomómentesre egy kisebb tálban. Ezzel kenjük be a csirkemellet majd helyezzük egy zacskóba, és szobahőmérsékletlen hagyjuk állni legalább 30-60 percig.

Az alaposan bepácolt csirkét tegyük egy tepsire úgy, hogy alá és fölé is vágunk mandarint. Süssük így, amíg a hús meg nem puhul. Ez kb 30 percet vesz igénybe.

Vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg sóval, borssal és mentával.

Ízlés szerint bármilyen körettel tálalható.

Jó Étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.