A futópadok népszerűsége

Az 1990-es évektől a futópadok vezetnek az otthoni kardió gépek eladását tekintően. Ezt az elsőségét azóta is folyamatosan tartja. Ez a tény nem meglepő, hiszen több kutatás is bizonyítja, hogy a futópadon végzett edzés kiválóan éget kalóriát és növeli erőnlétünket.

Nagyon fontos tényező, hogy bármilyen időjárási körülmény közt tudunk edzeni, nem kell sérüléstől tartanunk az esetleges rossz talajviszonyok miatt. Így a nem kívánatos tényezőket meg tudjuk előzni, és töretlenül tudjuk folytatni kedvenc sportunkat.

A modern edzőtermek szinte kivétel nélkül mindegyikre rendelkezik egy-egy márka valamelyik futópadjával. Ha kellő bátorságot és motiváltságot szerzünk akkor mindenképp ki kell próbálunk az egyik ilyen eszközt. A futópad nem csak bemelegítésre hanem akár konkrét futóedzésre valamint levezető gyakorlatnak is kiválóan használható. Unatkozni szinte biztosan nem fogunk, hiszen a futópadok többsége több előre programozott edzésprogramot tartalmaz, amelyek biztosítják számunkra a változatos edzést. Kedvünktől, edzettségi szintünktől vagy céljainktól függően szinte biztosan találunk olyan programot ami a kedvünkre fog tenni. Ezeket a programokat felfoghatjuk egyfajta okos személyi edzőnek is, hiszen a futópadon található pulzusmérő berendezések folyamatosan nyomon követik a szívverésünk mértékét, és ahhoz fogják igazítani futópadunk dőlésszögét valamint sebességét. Ez nagy segítséget jelenthet olyan sportolni vágyó kezdők számára akik még nincsenek tisztában testük határaival vagy egyszerűen nem jártasak az edzés tekintetében. Ezekkel a lehetőségekkel akár a túledzés vagy sérülés is kiküszöbölhető, hiszen sokan túl nagy elánnal és beleadással akarnak hirtelen eredményeket elérni, ami inkább a motiváció csökkenéséhez valamint az edzés feladásához vezet.

Világszerte egyre többen váltanak át egészséges életmódra, és próbálják meg jobb irányba terelni egészségi állapotukat. Sajnálatos módon a folyamatos rohanásban még nem mindnyájan jöttek rá az egészséges életmód előnyeire. Ilyen esetben jöhet szóba, ha beszerzünk egy minőségi futópadot otthoni használatra.

Nem utolsósorban jelentős előnye, hogy nem kell súlyos összegeket kifizetnünk, ha egy megfelelően minőségi eszközt szeretnénk beszerezni. Mindezek mellett több edzésprogram is végezhető rajta, ennek köszönhetően használatát többen is személyre szabhatják. Az otthon végzett edzés színvonalát és minőségét ezek a tényezők teszik tökéletessé.

Ha mélyen belegondolunk, akkor egyszer kell kifizetnünk ezt az árat, tekintsük ezt egyfajta befektetésnek az egészségünkbe. Ráadásul nem kell edzőterembe mennünk, ami akár sok időt megspórol nekünk és nem utolsó sorban a jól megszokott kényelmes helyen tudunk sportolni. Így a pozitív és egészséges szokásainkat a családunk is átveheti, így egymást biztatva érhetünk el jobb és jobb eredményeket. Valljuk be, nincs is jobb ha olyan környezetben tudunk nap mint nap lenni, ahol közösek a célok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.