Csirkemell joghurtos-citromos pácban

 

Hozzávalók:

  1. 200 g joghurt – natúr
  2. 1 teáskanál akácméz
  3. 1 db citrom reszelt héja
  4. 1 db citrom leve
  5. 1 kávéskanál őrölt koriander
  6. 2 gerezd fokhagyma
  7. 1 kávéskanálrómai őrölt kömény
  8. 400 g csirkemell filé
  9. őrölt feketebors
  10. 400 g csirkemell filé

Elkészítés:

Elsőnek lereszeljük a citrom héját majd ehhez hozzávágjuk a fokhagymát, összekeverjük a koriandert, köményt, a mézet, sót, borsot, zúzott fokhagymát, citromhéjat joghurttal és a mézzel,  majd belenyomjuk a megmaradt citrom levét.

Majd a megmosott csirkemell filét nagyobb szeletekre vágjuk és bepácoljuk, hagyjuk a párban legalább 3-4 óráig, de akár egy éjszakát is.

Majd a 170-180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a csirkemellet.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk. 🙂

Jó Étvágyat !

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.