Csirkemell joghurtos-citromos pácban
Hozzávalók:
- 200 g joghurt – natúr
- 1 teáskanál akácméz
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanálrómai őrölt kömény
- 400 g csirkemell filé
- só
- őrölt feketebors
- 400 g csirkemell filé
Elkészítés:
Elsőnek lereszeljük a citrom héját majd ehhez hozzávágjuk a fokhagymát, összekeverjük a koriandert, köményt, a mézet, sót, borsot, zúzott fokhagymát, citromhéjat joghurttal és a mézzel, majd belenyomjuk a megmaradt citrom levét.
Majd a megmosott csirkemell filét nagyobb szeletekre vágjuk és bepácoljuk, hagyjuk a párban legalább 3-4 óráig, de akár egy éjszakát is.
Majd a 170-180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a csirkemellet.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. 🙂
Jó Étvágyat !