A gluténmentes csoda: A köles!
A köles fogyasztásának fontos élettani hatásai vannak, lúgosítja és szépíti szervezetünket, erősíti a csontjainkat valamint magas ásványi anyag-tartalma. Sajnos Európában a többi gabonafajta az idők során egyre jobban kiszorította a fogyasztói piacról.
A benne található fehérje kiváló, hiszen nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A bélrendszerünket is “ápolja” mivel magas a benne található könnyen emészthető vízben oldódó rosttartalom. A benne található összetevők fontos szerepet játszanak a csontképződésben, a vércukorszint szabályozásában valamint rákmegelőző hatása is ismert.
Rövid főzési ideje miatt gyorsan és sokrétűen elkészíthető csupán háromszoros mennyiségű vizet kell hozzáadni, és néha kevergetni és folyamatosan figyelni mert könnyen letapad.