A gluténmentes csoda: A köles!

A köles fogyasztásának fontos élettani hatásai vannak, lúgosítja és szépíti szervezetünket, erősíti a csontjainkat valamint magas ásványi anyag-tartalma. Sajnos Európában a többi gabonafajta az idők során egyre jobban kiszorította a fogyasztói piacról.

A benne található fehérje kiváló, hiszen nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A bélrendszerünket is “ápolja” mivel magas a benne található könnyen emészthető vízben oldódó rosttartalom. A benne található összetevők fontos szerepet játszanak a csontképződésben, a vércukorszint szabályozásában valamint rákmegelőző hatása is ismert.

Rövid főzési ideje miatt gyorsan és sokrétűen elkészíthető csupán háromszoros mennyiségű vizet kell hozzáadni, és néha kevergetni és folyamatosan figyelni mert könnyen letapad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.