Magnéziummal a stressz ellen !

Sajnos a modern világ sokszor a rohanásról szól, így akár el is tekinthetünk sokszor az olyan kellemetlen tünetek fölött amelyek akár komolyabb problémát is takarnak maguk mögött.

A stressz  gyakran jár izomgyengeséggel, izomrángással, szívritmuszavarral, depresszióval vagy szorongással esetleg hosszú ideig fennálló álmatlansággal is. Ezek a tünetek akár a káros magnéziumhiány tünetei is lehetnek. Az egyik  legismertebb tünete az éjszaka jelentkező vádligörcs vagy akár a stressz is lehet.

A hiányt akár az egyoldalú étkezés, vagy akár a helytelenül összeállított diéta is okozhatja. A sokáig tartó hasmenés, a rendszeres alkoholfogyasztás vagy esetlegesen a vízhajtók alkalmazása fokozhatja a magnézium kiürülését szervezetünkből. Az aktív sportolás valamint a verejtékezés gyakorisága is befolyásoló tényező lehet szervezünk magnézium-háztartására.

Egy felnőtt számára a javasolt napi magnéziumigény 300-350 mg, ami sajnos az átlagos étrend során nem kerül szervezetünkbe. Ha pótolni szeretnénk a szervezetünk magnéziumigényét, akkor javíthatjuk étrendünket olyan ételek fogyasztásával amelyek magas magnéziumtartalommal bírnak. Ilyen ételek közé tartoznak a sokféle citrusfélék, a brokkoli, a karfiol vagy akár a banán és a körte.

A leghatékonyabb és egyben a legegyszerűbb megoldást egy hatékony magnéziumpótló készítmény jelenthet. Egy ilyen jó minőséggel rendelkező étrend kiegészítő használatával fedezhetjük a testünk egyénileg szükséges magnézium mennyiségét. Az ilyen készítmények hozzájárulhatnak a stresszoldáshoz, az egészségesebb életmódhoz valamint a jobb közérzethez is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.