Miért ajánlott szobakerékpárt választani?

Manapság egyre elterjedtebb dologgá vált az, hogy az emberek otthoni felhasználásra szánt kondi gépeket, edző gépeket vásárolnak, hiszen egyre többen szeretnének egészségesebbek, fittebbek, csinosabbak lenni.

Nézzük, mik azok a tényezők, ami miatt érdemes szobakerékpárt vásárolnunk.

 

Sokoldalú hatékonyság

Többféle cél megvalósításához is ideális edzésmunkát nyújt. Tökéletesen kiegészíti a fogyókúránkat, hisz elegendő aerob edzésmunkát végezhetünk vele, így kellőképp felgyorsíthatjuk anyagcserénket és sok kalóriát használhatunk fel az edzésmunka elvégzéséhez.

Megoldást nyújthat azon felhasználók számára, akik nehezen híznak, túlságosan vékony alkatúak, viszont megfelelő étvággyal sem rendelkeznek, a szobabiciklivel beindíthatjuk ezt a folyamatot, az anyagcserénk javulni fog.

Azok számára is megfelelő, akik a szív-és érrendszerüket szeretnék fejleszteni, hiszen intenzívebb edzésmunka is végezhető rajtuk, ezáltal a tüdő (oxigénellátás) kapacitását is növeljük, így a mindennapi tevékenységek ellátása sem okoz majd nehézséget.

Bármikor használható

Alapvető előnye az otthoni szobabiciklinek, hogy bármikor használhatjuk, legyen szó akár reggeli vagy késő esti edzésről. Korán reggel nem biztos, hogy sokan felkelnének munka előtt azért jóval korábban, hogy bemenjenek az edzőterembe biciklizni egy fél órát-órát.

Ha túl sokáig dolgozunk, vagy netalántán túlóráznunk kell, és az edzőterem nyitva tartásáig nem tudnánk befejezni a biciklizést, akkor is kényelmesen hazamehetünk, leedzhetünk és befejezhetjük a napi tevékenységünket felesleges pénz és időtöltés nélkül.

A napszakon, időtakarékosságon túl, ha alapvetően szabadtéri hagyományos biciklizést részesítjük előnyben, de már esetleg túl sötét van, vagy túl meleg/hideg az időjárás, vagy vihar van, akkor is nyugodt körülmények között használhatjuk, és akár közben nézhetjük kedvenc filmünket vagy hallgathatjuk kedvenc zenénket is, mely élvezetesebbé, kibírhatóbbá teszi az edzést.

Továbbá nem rendelkezik nagy helyigénnyel, így akár kisebb lakásba is nyugodtan vásárolhatunk szobabiciklit.

Bárki használhatja

Az otthonra vásárolt szobakerékpárnak nagy előnye, hogy a családból igazából bárki használhatja, így az egész család fittebb, egészségesebb lehet, és sok esetben oda-vissza motivációt adhat, hogy rendszeressé váljon az edzés, ne adjuk fel egy hét után, mert a másik is csinálja, vagy mi érünk el eredményt és az motiválja a többieket. Ezzel további kiadásokat is csökkenthetünk.

 

Ha már eldöntöttük, hogy szobakerékpárt fogunk vásárolni, akkor már csak azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú kerékpárt szeretnénk.

A legelterjedtebbek a hagyományos üléssel rendelkező biciklik, ami egy átlagos testalkattal rendelkező felhasználó számára tökéletes választás lehet.

A következő típus a háttámlás kerékpár, ami nagyobb kényelmet biztosít a felhasználó számára, gerincproblémával küzdőknek egyaránt ideális választás lehet, hisz a háttámlának köszönhetően kíméletesebb a gerincnek.

Továbbá komolyabb terhelést igénylők számára készültek a spinning kerékpárok, amik a hagyományos kerékpárokra hasonlítanak, viszont attól nagyobb erőnlétet igényelnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.