Csokis-fehérjés-kakaós szelet
Hozzávalók:
– Olívaolaj
– 45g zabpehely
– 1 dl tej
– 2 tojás fehérje
– 1/2 evőkanál vaníliaaroma
– 1 adag csokis fehérje
– édesítőszer
– egy kevés lenmagolaj
– 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
– 1 evőkanál kakaó
– 1 teáskanál sütőpor
– 2 csipet só
– 6 evőkanál természetes mogyoróvaj
-kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd kenjük ki a tepsit az olívaolajjal. Ezután rakjuk be egy tálba a zabot és a tejet, tegyük a mikróba egy percre. Keverjük össze és hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a tojásfehérjét és a vaníliaaromát.
Egy másik edényben keverjük össze a fehérjeport, az édesítőt, a lenmagolajat, a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a sót. Ezután öntsük össze a két tál tartalmát, keverjük össze és öntsük a tepsibe. A megmikrózott mogyoróvajat ráöntjük a tetejére és elsimítjuk. Süssük fél órán keresztül, hagyjuk kihűlni majd szeletelve gyümölcsökkel vagy diétás öntettel tálaljuk.
Jó Étvágyat! 🙂