Totu egyszerűen

A totu egy eléggé elterjedt ételfajta amit tojásfehérje felhasználásával készítünk el. A felhasználása nagyon sokrétű hiszen készíthetünk belőle édességet de akár a sósabb ízek felé is vehetjük az irányt. Nem tartalmas semmi mást csak tojásfehérjét, így a laktózérzékenyek bátran kiválthatják a túrót ezzel az összetevővel.

Hozzávalók:

  • tojásfehérje 5db
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanálnyi só
  • forrásban lévő víz

Elkészítése:

A tojásfehérjéket keverjük össze a citromlével és a sóval, miközben egy nagyobb edényben vizet forralunk fel. A forrásban lévő vizet alacsony lángra vesszük és beleöntjük szép óvatosan a tojásfehérjét. Ezután megvárjuk amíg közepes lángon a víz újra forrni kezd és kis lyukú szűrővel leszűrjük a víz felszínére felcsapódott tojásfehérjét.

Miután lecsepegtetjük a maradék vizet egy tálban túró állagúvá “törjük” össze, és máris kész a totu.

Jó Étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.