Totu egyszerűen
A totu egy eléggé elterjedt ételfajta amit tojásfehérje felhasználásával készítünk el. A felhasználása nagyon sokrétű hiszen készíthetünk belőle édességet de akár a sósabb ízek felé is vehetjük az irányt. Nem tartalmas semmi mást csak tojásfehérjét, így a laktózérzékenyek bátran kiválthatják a túrót ezzel az összetevővel.
Hozzávalók:
- tojásfehérje 5db
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanálnyi só
- forrásban lévő víz
Elkészítése:
A tojásfehérjéket keverjük össze a citromlével és a sóval, miközben egy nagyobb edényben vizet forralunk fel. A forrásban lévő vizet alacsony lángra vesszük és beleöntjük szép óvatosan a tojásfehérjét. Ezután megvárjuk amíg közepes lángon a víz újra forrni kezd és kis lyukú szűrővel leszűrjük a víz felszínére felcsapódott tojásfehérjét.
Miután lecsepegtetjük a maradék vizet egy tálban túró állagúvá “törjük” össze, és máris kész a totu.
Jó Étvágyat 🙂