Egyensúlyban a makrókkal.
Nagy általánosságban véve három fő makró tápanyagot figyelünk meg táplálkozásunk során.
A fehérje, szénhidrát valamint a zsír arányaira folyamatosan figyelnünk kell, ha szeretnénk egy egészséges és sportos alakot elérni.
A fehérjék alapvetően szükséges tápanyagunk, ebből épülnek fel izmaink valamint ezek a makró tápanyagot segítik a test regenerálódását.
A szénhidrát a legfőbb energiaforrásunk, vannak gyorsan illetve lassan felszívódó szénhidrátok. Testünk őket használja fel üzemanyagként. Nem létszükségletű egységek, viszont a jó minőségű szénhidrát fogyasztása szinte elengedhetetlen minden sportoló számára.
Az esszenciális zsírok az egyik legelhanyagoltabb összetevői a helyes táplálkozásnak. Sokan még mindig a régi tévhitben élnek miszerint ha zsírt eszünk azonnal meghízunk. Ha nem fogyasztunk esszenciális jó minőségű zsírokat akkor nagyobb kárt okozunk mint hasznot, mivel sok vitamin is zsírban oldódik, így testünk vitaminraktárai rohamosan kiürülhetnek.
Válasszunk az életvitelünknek megfelelő arányokat, hiszen az egészséges életmód nem a nélkülözésből kell, hogy álljon!