Edzés és helyes táplálkozás.

Ha már elhatároztuk, hogy a sportolás segítségével megváltoztatjuk eddigi életünket és szokásainkat, akkor nem árt, ha utánanézünk a helyes táplálkozásnak is, mivel e nélkül nem fogunk látni eredményeket.

A testmozgás nem lesz elég, ahhoz, hogy a számunkra szükséges eredményeket elérjük. Tételezzük fel, hogy edzettél egy keményet, utána kardióztál is fél órát, de amikor hazamész megeszel egy zacskó chipset valami cukros üdítővel.. Azaz az egész napi „munkádat” fél óra alatt tönkretetted.

Fontos, hogy étrended kellően következetes legyen, valamint változatos, hogy ellásd a megfelelő táplálékkal szervezetedet. A fehérje, zsír valamint a szánhidrát is fontos szervezeted számára. Érdemes a jó minőségű gyorsan felszívódó és könnyen emészthető ételeket választani, melyek elősegítik majd az edzés valamint a munkád közbeni kellő energiát. Jó lesz a közérzeted, megkönnyíti a gondolkodást is. Az alapvető és nagyon fontos vitaminok se maradjanak ki az étrendedből, mivel izmaidnak ezekre feltétlen szükségük lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.