Mi is az a Cross Fitt?

A CrossFit egy Amerikából származó fitness rendszer, amelyet Greg Glassman és Lauren Jenai hozott létre 2000-ben. Ez egy funkcionális edzés, ahol kevés eszköz igénybevételével történik egy olyan fajta edzés ami a leginkább hasonlít a természetes alapgyakorlatok mozgásformáihoz. Ez a fajta edzés az egyik legjobb erő és kondicionáló program, amelyet számos katonai egység, atléta, küzdősportoló alkalmaz szerte a világon! Olyan komplex gyakorlatokból áll amelyek a testünk összes izmát megmozgatják. A testépítéssel ellentétben nem koncentrál külön izomcsoportok fejlesztésére. Általánosságban véve a Cross Fitt gyakorlatok közt mindig szerepelnek olyan feladatok amik testünk két legnagyobb izmát is munkába állítja, a hátunkat és a lábunkat.

Több különböző gyakorlatot is felvonultat a Cross Fitt, amelyek leginkább a funkcionalitásra szakosodnak. Kiváló erő-álló képességet lehet elérni ezzel a fajta edzésmódszerrel, mivel testünk szinte minden izmát meg tudjunk dolgoztatni egy egy edzésen belül. Manapság egyre elterjedtebb olyan sportolni vágyó emberek közt, akik leginkább a sportolás és a mozgás örömét keresik. A Cross Fit egyik lényeges alapelvei közé tartozik az az elgondolás, hogy olyan edzésformát alakítsunk ki amit a mindennapi életben is hasznosítani tudunk.

Szerte a világon több ismert ember is használja ezt a fajta edzésmódszert. Köztük van néhány olyan név amely ismerős lehet mindnyájunknak: Chris Hemsworth, Jason Statham, Hugh Jackman, Robert Downey Jr., Lance Armstorng..

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.