Roston lazac gyömbérrel
Hozzávalók:
- 2 db 20 dkg-os lazacfilé
- 2 teáskanál mogyoróolaj
- 2 evőkanál zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál apróra vágott citromfű
- 7 dkg cukorborsó
- 7 dkg spárgafej
- 7 dkg kelbimbó, félbe vágva
- fél kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 2 evőkanál víz
- só és fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, közben a sütőpapírt kenjük ki vékony rétegben olívaolajjal. Helyezzük rá a filéket és süssük 10-15 percig. A felmelegített mogyoróolajban kezdjük el sütni a fokhagymát, gyömbért és citromfüvet. Gyors kevergetés közben adjuk hozzá a spárgát, kelbimbót, cukorborsót és a paprikát, majd egy két perccel később a vizet, a sót, a borsot és a szójaszószt. Ezután addig főzzük amíg a zöldségek el nem érik a számunkra megfelelő állagot. Vegyük ki a készre sült lazacot és adjuk hozzá a zöldségeket.
Jó Étvágyat!