Roston lazac gyömbérrel

Hozzávalók:

  • 2 db 20 dkg-os lazacfilé
  • 2 teáskanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál apróra vágott citromfű
  • 7 dkg cukorborsó
  • 7 dkg spárgafej
  • 7 dkg kelbimbó, félbe vágva
  • fél kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 2 evőkanál víz
  •  só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra, közben a sütőpapírt kenjük ki vékony rétegben olívaolajjal. Helyezzük rá a filéket és süssük 10-15 percig. A felmelegített mogyoróolajban kezdjük el sütni a fokhagymát, gyömbért és citromfüvet. Gyors kevergetés közben adjuk hozzá a spárgát, kelbimbót, cukorborsót és a paprikát, majd egy két perccel később a vizet, a sót, a borsot és a szójaszószt. Ezután addig főzzük amíg a zöldségek el nem érik a számunkra megfelelő állagot. Vegyük ki a készre sült lazacot és adjuk hozzá a zöldségeket.

Jó Étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.