A sokoldalú kókuszzsír

A modern konyhatudományban több helyen is felváltotta a hagyományos olajokat a kókuszzsír. Mivel sokkal egészségesebb, kevesebb szükséges belőle mint más olajokból, nagyobb a hőtűrő képessége ezért ez ésszerű lépésnek tűnik.

Ám nem csak főzésre lehet használni a kókuszból kinyert olajat. Kiválóan alkalmas a bőrünk, ajkaink, hajunk hidratálására. Energizáló hatással rendelkezik, valamint csökkenti a vírusok és a gombák szaporodását miközben nem növeli a szervezet koleszterinszintjét. Enyhítheti az ételmérgezés által kiváltott tüneteket, a korpásodás és az ekcéma elleni harcban is segít.

Sőt szinte bármilyen szerkezet zsírozására valamint a rozsdásodástól való védelemre természetes megoldást nyújt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.