Házi müzli szelet
Hozzávalók:
- • fél csésze quinoa
- fél csésze csésze mogyoró
- negyed csészényi szezámmag
- negyed csésze kókuszreszelék
- három adag vaníliás fehérjepor
- 1 egész tojás
- fél csésze görög joghurt
- két evőkanál jó minőségű mogyoróvaj
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál kókuszolaj
- reszelt citromhéj
- 100-150g cukrozatlan szárított gyümölcs
Elkészítése:
A sütőt elő kell melegíteni legalább 180°C -ra, közben egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és kikenjük egy kis kókuszzsírral, hogy a müzliszeletünk ne tapadjon le. A quinoát elkeverjük a mogyoróval, magvakkal és kókusszal. Az összekevert masszát a tepsiben 5-6 percen keresztül készre sütjük. A kihűlt keverékünket a többi hozzávalóval egybekeverve és maximum további 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felszeletelve a nap bármely szakában fogyaszthatjuk ezt a finomságot.
Jó Étvágyat ! 🙂