Házi müzli szelet

Hozzávalók:

  • • fél csésze quinoa
  •  fél csésze csésze mogyoró
  •  negyed csészényi szezámmag
  •  negyed csésze kókuszreszelék
  • három adag vaníliás fehérjepor
  •  1 egész tojás
  •  fél csésze görög joghurt
  •  két evőkanál jó minőségű mogyoróvaj
  •  3 evőkanál méz
  •  2 evőkanál  kókuszolaj
  •  reszelt citromhéj
  •  100-150g cukrozatlan szárított gyümölcs

Elkészítése:

A sütőt elő kell melegíteni legalább 180°C -ra, közben egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és kikenjük egy kis kókuszzsírral, hogy a müzliszeletünk ne tapadjon le. A quinoát elkeverjük a mogyoróval, magvakkal és kókusszal. Az összekevert masszát a tepsiben 5-6 percen keresztül készre sütjük.  A kihűlt keverékünket a többi hozzávalóval egybekeverve és maximum további 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felszeletelve a nap bármely szakában fogyaszthatjuk ezt a finomságot.

Jó Étvágyat !  🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.