Hasznos ételek emésztésünk számára.

A viszonylag sokaknál és gyakran előforduló emésztési panaszok, sajnos elég sok kellemetlenséget tudnak okozni. A tünetek közt lehet hasi görcs, kellemetlen puffadás, hasmenés vagy akár székrekedés is.

Van azonban néhány olyan étel amely segíthet az emésztési panaszok kezelésében. A legismertebb talán az almaecet, hatékony ha számunkra nehezen emészthető ételt ettünk, hiszen fogyasztása fokozza a savképződést, így segíthet az emésztés felgyorsításában. Javasolt, hogy minden nagyobb étkezés előtt fogyasszunk el egy két evőkanál almaecetet amelyet egy pohár friss vízbe kevertünk el.  A gyömbér amellett, hogy kiváló gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik stimulálja az emésztőenzimek termelődését, segít megelőzni a hányingert, a gázképződést, a puffadást.

Az aloe vera  amellett, hogy kiválóan alkalmazhatjuk külsőleg, ne feledkezzünk meg a hasznosságáról az emésztési rendszerünkre nézve. Kiváló a a gyomorégés, a refluxbetegség ellen is. Könnyen emészthető ízre semleges, így könnyedén alkalmazhatjuk étkezéseink során. Használjunk a borsmentát ha hasi görcsökkel, puffadással, hányingerrel vagy kellemetlen gázképződéssel bajlódunk.

Figyeljünk étrendünkre és a megfelelő mozgásra is, kerüljük azokat az ételeket amelyeket nehezen emésztünk. Viszont ha már tapasztaljuk a kellemetlen tüneteket, akkor ne habozzunk és próbáljunk ki néhányat ezekből a hasznos ételekből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.