Funkcionális edzés és a táplálék kiegészítők

Ha táplálék kiegészítőkről beszélünk, akkor általában egyből a testépítéssel és más erősportok jutnak eszünkbe. Ám azt nyilvánvalóan sokan tudják, hogy a helyes étrend valamint a megfelelően kiválasztott táplálék kiegészítők nagyban hozzájárulhatnak a jobb eredmények elérése érdekében. Ez nem csak a testépítésben, hanem a funkcionális edzések során is igaz.

Mivel testünk sok kalóriát éget el egy-egy ilyen edzés során, így fokozottan kell figyelnünk a vitaminok és az ásványi anyagok megfelelő pótlására, valamint a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje, zsír illetve szénhidrát utánpótlására.

Egyértelműen minden sportoló vágya, hogy edzéseivel jobb eredményeket érjen el vagy jobb külsőt szerezzen. Ilyenkor is szóba jönnek a táplálék kiegészítők, mivel akár ha csak az edzés utáni étkezés fontosságára figyelünk, akkor máris szóba jöhet egy minőségi fehérje izolátum, esetlegesen egy szénhidráttal dúsított tömegnövelő, amely megfelelően visszatölti testünk kimerült raktárait. Ha épp diétázunk akkor pedig az édesség iránti vágyunkat is csökkentheti egy ilyen finom edzés utáni turmix.

Minden sportolónak fokozottan kell ügyelnie és figyelnie teste épségére, legfőképp az ízületekre. Hiszen ha ízületeink védelme nem megfelelő, akkor a teljesítményünk romlani fog, esetleges fájdalmak miatt akár nem is fogunk tudni edzeni. A táplálék kiegészítők piacán sok választási lehetőség van az ízületvédőket tekintve, ha egy jó minőségűt szerzünk be, azzal már nagyban támogatjuk a testünk alapvető védelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.