Éhgyomros kardió kókuszolajjal

 

Valami új és hasznos trükköt/praktikát keresel, amivel hatékonyabbá teheted a reggeli éhgyomros kardiódat? Próbáld ki a kókuszolajt! Nézzük hogyan is működik.

Nyilván mindenkinek van egy saját elképzelése arról, hogy mikor van az optimális idő a kardió edzés elvégzésére. Az én meggyőződésem az, hogy mindaddig jól működik, amíg folyamatosan végezzük.

Jelen esetben a reggeli, ébredés utáni éhgyomros kardiót szeretnénk optimalizálni, a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Számos kutatás próbálja alátámasztani azt az állítást, hogy az üres gyomorral végzett edzés hatékonyabb. Energia nélkül azonban hosszabb távon nem tudunk olyan eredményes teljesítményt hozni az edzés során, amivel folyamatosan szolgálná a célunkat.

Saját tapasztalat és tudományos tény bizonyítja, hogy érdemes némi egészséges zsírt fogyasztani a mozgás előtt. A reggeli dupla kávé mellé tettem egy teáskanálnyi kókuszolajt. Ez nem csak egy megfelelő energiaforrás a testünknek, hanem számos jótékony hatása van az anyagcsere folyamatokra. A kókuszzsír elsődlegesen közepes láncú zsírsavakból áll (MCT), melyek segítenek a szervezetnek, hogy több kalóriát tudjon felhasználni, valamint elősegítse a testzsír mozgósítását. A kávéban található koffein és a MCT párosítása igen nagymértékben felgyorsítja az anyagcserét, és ahogy a tested lebontja az egészséges zsírokat energiának, úgy a testzsírt is könnyebben tovább használja a szervezet működtetésére.

Habár van néhány előnye a „hagyományos” üres gyomros kardiónak, ezzel a módszerrel sokkal jobbnak érzem az edzés teljesítményét és a metabolizáció gyorsaságát a nap hátralévő részében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.