Mire jók a pulzusmérő Polar órák?

Bizonyára már több helyen is láthattunk olyan órákat amik képesek mérni a pulzusunkat, a felhasznált kalória mennyiséget valamint a megtett távolságot stb.

Mire is tudjuk használni ezeket az órákat? Van e értelme ilyet vásárolnunk? A kérdésre egyértelműen igen a válasz. Mivel ez egy-egy jobb minőségű óra több olyan funkciót is tartalmaz ami megkönnyítheti számunkra az edzésünk, diétánk és a fejlődésünk nyomon követését.

Az edzőteremben használva csatlakozni tudunk az általunk használt kardió gépekhez, ezzel azonnal láthatjuk, hogy az általunk elvégzett gyakorlat közben mennyi a pulzusunk. Ezt a funkciót egyaránt hasznosíthatják a profi sportolók és a fogyni, erősödni vágyók is. Mivel láthatjuk, hogy egy adott terhelés folyamán épp mennyi kalóriát égetünk a diétánkat is ehhez az adathoz tudjuk igazítani.

Az edzésünk változatosságában is komoly szerepe lehet, mivel folyamatosan kihívások és újdonságok elé tudjuk magunkat helyezni, ha nyomon követjük az óra által rögzített adatokat.

Nem csak egy sporthoz tudjuk használni, hiszen vannak olyan órák amik kifejezetten fitnesz, futás, kerékpározás számára lettek kialakítva. Különböző alkalmazásokkal akár a barátainkkal és ismerőseinkkel is megoszthatunk egy edzés adatait, ezzel akár motiválva őket.

Nagyon hasznos funkcióként vissza tudjunk nézni a GPS jeladó segítségével az általunk megtett utat. Mivel több edzésprogram is található az órákon belül így az folyamatosan informál és figyelmeztet minket hogy épp gyorsítsunk vagy lassítsunk a tempón ha véghez szeretnénk vinni az általunk kiválasztott edzésprogramot.

Így végezetül kimondhatjuk, hogy az ilyen órák egy igen hasznos kiegészítői tudnak lenni az edzésünknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.