Hogyan válhat az életünk részévé a mozgás?

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy nehezükre esik elkezdeni a sportolás vagy bármely nemű mozgásformát. Adunk néhány tippet, hogy miként lehet a mozgás az életünk szerves része.

Mivel manapság már rengeteg fajta edzés valamint mozgásforma létezik, a kezdetekben adjunk időt magunknak, hogy több sportágat is kipróbálva megtaláljuk a magunknak megfelelőt. Feleslegesen ne erőltessünk magunkra semmilyen sportot, csak azért mert hallomásból jónak ítéljük meg, vagy esetleg a közeli ismerősünk azzal ért el kiváló eredményeket.

Keressünk olyan edzőtársat, aki szintén az általunk kiválasztott sportot űzi, így csak motiválni tudjuk majd egymást. Vegyünk kényelmes edzőruházatot amiben jól érezzük magunkat, aminek viselete közben sem érezzük feszélyezve magunkat.

Próbáljunk meg kicsi lépésenként haladni, soha ne tűzzünk ki magunk elé olyan célokat amelyek távolinak tűnhetnek. Sétáljunk minden nap, használjuk a lépcsőt a lift helyett, ebédidőben is mozgassuk át magunkat egy rövid sétával. Hétvégente iktassunk be aktív programokat a barátainkkal.

Ha figyelünk ezekre a tanácsokra akkor egész biztosan nem megszeretjük a mozgást, hanem életünk részévé is válik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.