Mit tehetünk a striák ellen?

Sajnos a bőrünk nem mindig tud olyan rugalmasan viselkedni, hogy ne maradjanak maradandó jelei a hirtelen növésnek, hízásnak vagy a terhességnek. A testépítő vagy a sportoló társadalomban is eléggé elterjedt jelenség a bőr megnyúlása, megszakadása.

Leginkább a hölgyek érintettek ebben a témában, hiszen a külső megjelenés számukra sokkal nagyobb fontossággal bír mint a férfiaknak. Több olyan készítmény és krém létezik amely megakadályozza, vagy a minimálisra csökkenti a striák kialakulását. Figyelnünk kell a táplálkozásunkra, hiszen a megfelelő cink és fehérje bevitel nagyban hozzájárulhat a bőrünk rugalmasságának megtartásához.  Az  A-, C- és E-vitamin fogyasztása csökkentheti a striák nagyságát valamint kiterjedését is.

Ha kialakult már testünkön a bőrelváltozás, akkor a leginkább egy drágább ám sokkal hatékonyabb lézeres kezelés tudja halványítani a striákat.

Ha nem szeretnénk azt, hogy bőrünk rugalmatlansága miatt ilyen jelenség alakuljon ki nálunk is, akkor leginkább a megelőzésre kell figyelnünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.