Funkcionális edzés

Sok helyen találkozhatunk ezzel a kifejezéssel, ám sokak számára nem egyértelmű, hogy ez a kifejezés pontosan mit is takar.

Ez egy gyűjtőfogalom, amely magába foglalhat több sportágat és mozgásformát. Ezek a fajta edzések rendszerint nem bontják izomcsoportokra a mozgást, hanem a  testet egy egészként kezelik.

Előnyei közé tartozik, hogy több olyan mélyizmot és tartóizmot is erősít, valamint mozgat, amelyeket más edzéssel, sokkal nehezebb lenne fejleszteni. Mivel az egész testünket fogjuk egy ilyen edzés során megmozgatni, így komoly igénybevételnek lesz kitéve a keringési rendszerünk, ami fokozott kalória felhasználáshoz vezet. Ennek egyenes hozadéka, hogy állóképességünk rohamosan javulni fog.

A funkcionális edzés során több olyan eszközzel is megismerkedhetünk, amelyeket az eddigi edzőtermi edzéseink során nem volt lehetőségünk. Mivel az ilyen eszközökkel végzett munka teljesen más módon mozgatja meg izmainkat ezért egészen biztosan ott is izomlázat fogunk tapasztalni, ahol eddig még nem.

Az ilyenfajta edzéseket mindenki bátran elkezdheti, hiszen pont ez lenne a lényege. A testünket a természetes módon fogjuk terhelni, olyan gyakorlatokkal, amelyeket a hétköznapjaink során is hasznosítani tudunk. Ez egy kortól-nemtől teljesen függetlenül űzhető sport.

Ha meglesz a megfelelő kitartásunk és odafigyelünk étkezésünkre is, nemsokára az eredmények is jelentkezni fognak. Mivel az edzés jelentős pozitív hatással van szív és érrendszerünkre, ezért az életünk minőségét is jobbá tehetjük, ha sportolunk.

Akár csoportos órákon is részt vehetünk, így a barátainkkal vagy a családunkkal tudunk sportolni. Így kellemes környezetben élvezhetjük a sport jótékony hatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.