Melyik kardió eszközt válasszuk edzésünk során?

Sokan találkozhatunk azzal a dilemmával, hogy edzőterem látogatás első heteiben nem ismerjük eléggé a kardió gépeket. Sajnos a legtöbb sportolni és mozogni vágyó embert ez akár el is riaszthat az edzőteremtől.

Ám nem kell csüggedni, hiszen akár az interneten akár az edzőteremben dolgozók által sok hasznos információt tudhatunk meg a különböző gépek használatáról vagy hasznosságáról.

A leggyakrabban megtalálható gép a futópad, mellyel a természetes mozgást a sétát, a kocogást, a futást vagy akár a sprintelést is kivitelezhetjük. Mivel állítható a dőlésszög valamint a sebesség, így bármilyen edzésfajtát könnyen kivitelezhetjük.

A futópadon elvégezhető gyakorlatok és edzések fajtáját szó szerint csak a képzetünk határolja be. Hiszen kezdőként akár a gyaloglástól vagy kocogástól elkezdve a profi atléták is igénybe vehetik edzéseik során.

Fontos megjegyezni, hogy ha még nem használtunk ilyen edzőtermi eszközt akkor érdemes egy személyi edző vagy tapasztaltabb személy tanácsait kikéri, ezáltal elkerülhetjük a fájdalmas húzódásokat vagy az esetleges sérüléseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.