Mi okozza az étel utáni sóvárgást?

Bizonyára sokan találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy nagyon kívánunk egy egy olyan ételt ami kifejezetten nem mondható egészségesnek..

Ilyenkor jobban tesszük ah a dolgok alapjaira nézünk, méghozzá az étrendünk helyességére. Hiszen ha napközben is olyan ételeket fogyasztunk amelyek hirtelen ingáztatásra ingerlik a vércukor szintünket akkor nagyobb valószínűséggel leszünk éhesek még akkor is ha testünk már elegendő energiamennyiséggel rendelkezik.

Ilyenkor a megoldást az egészséges ételek változatosságában kell keresnünk, hiszen attól, hogy valami egészséges és diétás nem feltétlen unalmas és rossz ízű. Válasszunk inkább lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételeket, ezzel elkerülhetjük a vércukorszint ingadozását. A kész és gyors ételek helyett tervezzük meg napjainkat, készítsük el ételeinket és ne szégyenkezzünk amiatt, mert ételhordót viszünk magunkkal. Néhány nap után testünk megszokja ezt az étkezést így nem fogja olyan mértékben kívánni az édességet és a különféle “csaló” étkezéseket. Adjunk egy esélyt az egészséges étrendnek, higgyük el nem bánjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.