Táplálkozzunk helyesen, védjük ízületeinket!

Ízületeink védelméről fontos gondoskodnunk, nem számít, hogy aktívan sportolunk vagy egyszerűen csak szeretnénk tudatosabban és egészségesen élni.

A hatékony és célravezető életvitel nagyban hozzájárul, hogy ízületeink gond és fájlalom nélkül működhessenek életünk során. Egyértelműen az aktívan sportolóknak nagyobb terhelésnek vannak kitéve az ízületek, de nem gondoljuk azt, hogy egy hosszú és egészségtelen testtartással járó ülőmunka ne tudna pontosan annyi kárt okozni mint egy meggondolatlan mozgásforma.

Táplálkozásunk tudatosságával, elősegíthetjük a csontjaink és ízületeink regenerálódását valamint épségben tartását. Figyeljünk oda a megfelelő minőségű Omega-3 zsírsavak fogyasztására. A kurkuma és a gyömbér is kiváló alternatívák, hiszen csökkentik a gyulladásokat valamint elősegítik a kollagén termelődését. Igyunk csalánteát, hiszen lúgosító hatásának köszönhetően segít lecsökkenteni a savas étkezés által okozott magas húgysav szintet a testünkben.

Tájékozódjunk és keressünk a számunkra megfelelő és jó minőségű étrend kiegészítőket. Az ilyen ízületvédők koncentráltan tartalmazzák azokat az anyagokat melyek segítik megőrizni ízületeink egészségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.